RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Британії допустили війну за Гібралтар

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може почати війну за Гібралтар, як 35 років тому Маргарет Тетчер почала війну за Фолклендські острови.

Про це повідомив колишній лідер Консервативної партії, до якої належить Мей, Майкл Говард, передає The Guardian.

"Тридцять п'ять років тому інша жінка-прем'єр-міністр відправила війська через півсвіту для захисту свободи іншої групи британців від іншої іспаномовної країни, і я абсолютно впевнений, що чинний прем'єр-міністр продемонструє таку ж рішучість для захисту населення Гібралтару", - сказав Говард.

Відзначається, що Мей повідомила головному міністру Гібралтару Фабіану Пікардо про те, що Британія залишається "твердо прихильною нашої підтримки Гібралтару, його народу і економіки". Вона підкреслила, що Великобританія ніколи не піде на домовленості з Іспанією, які суперечать "вільним і демократично вираженим" побажанням населення Гібралтару і пообіцяла включити гібралтарських політиків в процес Brexit.

Також з жорсткою позицією щодо Гібралтару виступив і британський міністр оборони Майкл Феллон.

"Ми дбаємо про Гібралтарі. Гібралтар буде захищений усіма способами, оскільки суверенітет не може бути змінений без згоди народу Гібралтару", - сказав Феллон.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Іспанії заявили, що мають намір приєднати Гібралтар.