RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Теракт у Німеччині: ЗМІ розповіли подробиці про підозрюваного росіянина

Російські журналісти розповіли подробиці про затриманого організатора вибухів біля автобуса футбольної команди "Боруссія" (Дортмунд) 28-річного уродженця Челябінська Сергія В.

Про це пише "Новая газета".

Сергій В. переїхав до Німеччини разом з батьками в 2003 році. У зв'язках з радикальними організаціями, в тому числі ісламськими, помічений не був, на обліку в поліції ніколи не складався.

Після аналізу записок, які Сергій В. залишив на місці теракту, експерти прийшли до висновку, що організатор вибухів, швидше за все, виховувався у слов'янській, імовірно, російської середовищі.

Співробітники готелю, в якому проживали напередодні матчу футболісти "Боруссії", розповіли, що Сергій В. після вибухів, коли навколо була паніка, з незворушним виглядом з'явився в ресторані і повечеряв, а потім відправився на масаж.

Сергій В. взяв у банку споживчий кредит і купив 15 тисяч акцій ФК "Боруссія" на загальну суму 78 тисяч євро. Дана операція була проведена з IP-адреси готелю 11 квітня, а її характерною рисою стало те, що покупець планував грати на різке зниження біржового курсу акцій "Боруссії". Це могло статися, якби в результаті вибухів більшість футболістів команди сильно постраждали або навіть загинули. Суму очікуваного прибутку деякі німецькі ЗМІ оцінили в 3-4 млн євро.

Плани зловмисника — домогтися максимальної кількості жертв — зірвалися, як вважають правоохоронці, через неправильне розташування вибухівки. Основним мотивом злочину зараз розглядають спрагу наживи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше за фактом теракту біля автобуса "Боруссії" затримали 25-річного уродженця Іраку.