RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Заході вказали на проблеми у відносинах між Німеччиною та США

В результаті неоднозначних дій президента США Дональда Трампа відносини між Вашингтоном і Берліном перебувають на рекордно низькому рівні.

Про це заявив німецький політолог Йорг Форбріг у інтерв'ю "Сегодня".

За його словами, нинішня адміністрація Білого дому поставила під сумнів стратегічне співробітництво з Берліном, як гаранта миру і стабільності в Європі.

"Президент Трамп неоднозначно ставився до підтримки США євроінтеграції і прихильності колективну оборону НАТО, які були двома стовпами зовнішньої політики США у всіх післявоєнних адміністраціях. Новий президент віддав перевагу односторонньму і протекціоністському підходу, вивів США з Паризької кліматичної угоди і Транстихоокеанського партнерства", - заявив Форбіг .

Це, на думку експерта, викликало стурбованість у влади Німеччини, яка віддана принципам багатосторонності і вільної торгівлі, а вимога Трампа збільшити витрати на оборону викликало гостре роздратування у Берліні.

"До цих політичних розбіжностей додається масове падіння взаємної довіри: німці мало довіряють США за Трампа, як і Росії за Путіна. Загалом, американо-німецькі відносини, ймовірно, знаходяться на рекордно низькому рівні і досить складно зрозуміти, як вони можуть бути найближчим час відновлені ", - підсумував політолог.

Нагадаємо, раніше глава Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини Ерік Швайцер заявив про можливість торгової війни між Китаєм і США.