RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ситуація затягується: з'явився прогноз, чого чекати від каталонської кризи і чи дійде до збройного конфлікту

Криза в Каталонії після проголошення незалежності буде довготривалою і не зможе вирішитися так швидко.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів іспаніст, кандидат історичних наук і викладач історичної програми Українського католицького університету Богдан Чума.

"Складається таке враження, що одна зі сторін не хоче радикалізувати ситуацію настільки, щоб дійшло до якогось збройного конфлікту, кровопролиття і так далі. З іншого боку, у мене є враження, що каталонські поборники незалежності сподівалися на іншу реакцію з боку Європейського союзу і окремих європейських держав, якої вони не почули, бо позиція Європейської комісії та провідних лідерів об'єднаної Європи була категорично за Мадрид, за збереження єдності Іспанії", - сказав Богдан Чума.

Далі він зазначив, що влада Каталонії сподівалася актуалізувати питання нової політичної реформи і переформатування Іспанії, наприклад, перетворення держави на федеративну республіку.

"Ситуація затягується. Хоча це і прогнозувалося. Каталонський криза - довгострокова штука, вона не може бути вирішена так швидко", - додав експерт .

Докладніше про перспективи розвитку ситуації в Каталонії читайте в інтерв'ю Богдана Чума "Апострофу": "Незалежність Каталонії: відповіді на всі найважливіші питання".