Питання в грошах: стало відомо про розкол у ЄС щодо зняття санкцій з Росії

Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов вказав на два аспекти в контексті можливого зняття санкцій з Росії в Раді Європи.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше, дійсно, Росія прямо підкуповує низку депутатів, не тільки їхню кишеню, але й організації, які вони представляють. По-друге, питання європейських виборців. Ті країни, які ближче до сходу і які сприймають всю цю ситуацію близько до серця, вважають, що є військові та інші загрози, займають позицію більш-менш тверду. Це країни Балтії, Польща й Україна, звісно. Країнам, які знаходяться далеко (Іспанія, Португалія, Італія, Греція, певною мірою Франція), усе одно", - сказав екс-депутат Держдуми.

Він зазначив, що для таких держав на першому місці стоять питання бізнесу.

"У всіх цих країнах сильний профспілковий рух, який не цікавлять питання глобальної політики, скільки і за що українців загинуло – це не їхнє питання. Їх питання – скільки у них робочих місць і наскільки ці робочі місця завантажені замовленнями. Росія є найбільшим торговим партнером Європи, відповідно, підприємства, на яких працюють члени цих профспілок, несуть збитки від цих санкцій. І тому особливо партії лівої частини спектра, соціал-демократичні організації і так далі, які залежать від цих профспілок, говорять про те, що, мовляв, покарали - і вистачить, давайте повертатися до того, щоб вести нормальний бізнес", - каже Пономарьов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Сценарій обміну Донбасу на Крим на столі у Путіна з першого дня війни - Ілля Пономарьов".