RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

ЗМІ розповіли про "російський слід" у діяльності неонацистів в Польщі

Польські журналісти вказали на вірогідність "російського сліду" в діяльності неонацистської організації "Гордість і сучасність".

Про це повідомляє Польсьске радіо.

Пряму причетність Росії до діяльності організації, учасники якої в мундирах СС і вермахту шанують пам'ять Адольфа Гітлера, не виявлено. З відкритих джерел журналістам вдалося дізнатися, що один з керівників "Гордості і сучасності" Матеуш С. "Сітас" також входить до організації "Ні для Європейського Союзу". В його управі є Рафал Марек Ґвуздзь. Він також причетний до організації Фонд польсько-російського примирення.

У коментарі журналістам про те, чи перебуває Ґвуздзь в організації "Ні для Європейського Союзу", він відповів, що "йому відомо більшість прізвищ", зазначених на сайті організації. Спочатку він спростував своє знайомство з Матеушем С., пізніше додав, що в організації вони співпрацювали. Однак в кінці Ґвуздзь заявив, що не знає і ніколи не зустрічав Матеуша С.

За фактом діяльності організації "Гордість і сучасність" в Польщі відкрили кримінальну справу. Прокуратура аналізує можливість делегалізувати цю організацію.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися нові подробиці справи про російське втручання у вибори президента США.