RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Анонсовані зміни в скандальний антибандерівський закон Польщі

Голова Програмної ради Економічного форуму в Криниці, організатор форуму "Європа-Україна" Зігмунт Бердиховський заявив, що скандальні поправки в закон про інститут національної пам'яті незабаром будуть змінені.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Сьогодні у польської влади багато хто вважає, що цей закон треба змінити. І думаю, найближчим часом ми побачимо такі зміни (у польському Сеймі заявили, що якщо зміни і будуть, то не раніше, ніж через півтора місяці, - ред.). Я, на жаль, не депутат Сейму і не можу сказати, які саме поправки будуть вноситися, але вони будуть", - говорить Бердиховський.

Також він закликав не зосереджувати увагу на історичному аспекті польсько-українських відносин.

"Взагалі я вважаю, що історія польсько-українських відносинах не найважливіший аспект. Більш важлива економіка, величезна кількість громадян України, які працюють у Польщі, наше прикордонне співробітництво", - зазначив організатор форуму "Європа-Україна".

"В першу чергу потрібно не припиняти говорити, зустрічатися – діалог не повинен зупинятися. По-друге, і українцям, і полякам потрібно усвідомити, що з деяких питань їх погляди кардинально відрізняються. Але навіть незважаючи на це в Польщі і України стільки загальних і економічних, і політичних, і соціальних інтересів, що по різні сторони барикад знаходитися просто неможливо", - констатує Зигмунт Бердиховський.

Як повідомляв "Апостроф", видання Rzeczpospolita вказало на реальну важливість України для Польщі і закликав допомогти Києву в боротьбі проти Росії.