RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Отруєння Скрипаля: стало відомо, скільки російських дипломатів підлягають висилці по всьому світу

Великобританія, США, країни НАТО і ще 25 країн оголосили про висилку 151 російського дипломата у зв'язку з міжнародним скандалом, який розгорівся навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, 4 березня.

Про це заявила під час виступу офіційний представник Держдепартаменту Хізер Науерт, йдеться в повідомленні на офіційному сайті Держдепартаменту у вівторок, 27 березня.

"Кінцевий результат - 151 російський розвідник відправлений додому в Москву. Це свідчення того, наскільки серйозно світ сприймає російську глобальну кампанію з підриву міжнародного миру і стабільності, загрозу суверенітету і безпеки країн по всьому світу, дискредитації західних інститутів", - сказала вона.

За словами Науерт, зокрема НАТО вишле 7 дипломатів, Франція, Німеччина, Польща, Канада - по 4; Литва - 8; Чехія, Молдова - по 3; Нідерланди, Данія, Албанія, Італія, Іспанія, Австралія - по 2; Румунія, Естонія, Латвія, Хорватія, Швеція, Македонія, Норвегія, Угорщина, Фінляндія та Ірландія, Бельгія - по 1; Великобританія - 23.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова влаштувала істерику через висилку російських дипломатів з низки країн, назвавши те, що відбувається провокацією Великобританії.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розповіли, коли і яких російських дипломатів вишлють з країни.