RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З польського МЗС вигнали всіх випускників відомого російського ВНЗ

У Міністерстві закордонних справ Польщі ухвалили рішення про звільнення всіх співробітників, які перебували в списках комуністичних спецслужб або закінчили Московський державний інститут міжнародних відносин (МДІМВ).

Про це з посиланням на главу МЗС Польщі Яцека Чапутовіча повідомляє RMF FM.

"Можна сказати, що керівництво відомства було замінено майже на 100%. В даний час на керівних посадах немає людей - будь то в країні або в іноземних представництвах - які були б в списках співробітників комуністичних спецслужб або були випускниками МДІМВ", - заявив Чапутовіч

За словами джерела радіостанції, в міністерстві також прийняли рішення про зниження прохідного балу при виконанні тесту для прийому на роботу, щоб замінити звільнених співробітників навіть ціною зниження їх кваліфікації.

У самому міністерстві підтвердили, що вхідний бал при виконанні випробувального завдання було знижено, проте причиною цього назвали ускладнення самого завдання. Там також відзначили, що кадрові зміни пояснюються "потребами дипломатичної служби".

Нагадаємо, співробітницю київського Інституту раку, яка відмовила ветерану АТО в пільговому лікуванні, звільнили вже вдруге.