Елітний європейський курорт накрила смертельна повінь: опубліковано фото і відео

Іспанський острів Мальорка серйозно постраждав від раптової повені: за попередньою інформацією, загинуло 9 осіб і ще 6 зникли безвісти.

Про це повідомляє El Pais.

Як зазначається, це одна з найбільш потужних повеней, які Іспанія переживала за останні чверть століття.

Серед загиблих - британська пара, яка загинула під час поїздки в таксі. Місце знаходження водія автомобіля невідомо. Шестеро людей вважаються зниклими, серед них - громадяни Великобританії і місцеві жителі.

Три людини отримали травми. Ще 200 осіб були змушені покинути свої будинки.

Стрімкий потік в муніципалітеті Сан-Лоренсо пробився через історичний центр, підхоплював автомобілі і затоплював десятки будинків. Багато жителів застрягли на балконах і будинках, чекаючи на спасіння.

Десятки водіїв опинилися в пастці на дорогах через повінь. Сильні потоки води затопили трансформатори, тому постраждалі райони залишилися без світла. 11 доріг на Майорці залишаються закритими.

Надзвичайні служби попросили 8 тисяч жителів Сан-Лоренсо залишатися в своїх будинках і залишати їх тільки в разі надзвичайних ситуацій. Навчання в школах призупинено. Місцева влада описує катастрофу як "руйнівну".

Регіональний уряд Балеарських островів звернувся до Міністерства оборони за додатковою допомогою в подоланні наслідків негоди. З Валенсії на Мальорку відправили 80 військовослужбовців і 7 аварійних військових машин.

Прем'єр-міністр Іспанії відправиться на Мальорку відвідати постраждалі райони.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.
An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Нігерії в результаті тривалих злив вийшли з берегів дві найбільші річки країни. Повінь забрала життя сотень людей.