RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Brexit затягнувся: в Британії готуються до виборів в Європарламент

Великобританія почала готуватися до проведення виборів до Європейського парламенту на тлі перспективи довгої відстрочки для Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Приміщення міських рад та школи по всій країні вже заброньовані як виборчі центри. Також розміщуються замовлення на виготовлення десятків мільйонів виборчих бюлетенів.

Уряд Британії в п'ятницю заявив, що офіційно повідомив про проведення виборів і вже погодився оплатити первісну підготовку.

Прем'єр-міністр Тереза Мей визнала, що Британія буде "за законом зобов'язана проводити вибори", якщо залишиться країною-членом ЄС після 23 травня.

Вона просила про відстрочення Brexit до 30 червня, але Європейська Рада розглядає можливість набагато більш тривалого 12-місячного продовження, яке може бути скорочено в разі потреби.

І правлячі консерватори, і основна опозиційна Лейбористська партія досі зберігали мовчання з приводу будь-яких планів виборчої кампанії, побоюючись реакції виборців.

В уряді підкреслюють, що Британія все ще може скасувати вибори до 22 травня, якщо угода про вихід з ЄС буде затверджена до того часу.

Це викликало б гнів в Брюсселі, не в останню чергу тому, що 27 з 73 місць британських депутатів в Європарламенті вже перерозподілені на інші країни.

Чиновники зазвичай починають планування проведення європейських виборів ще до Різдва і зараз вони знаходяться під сильним тиском.

На останніх європейських виборах в 2014 році в Британії було організовано 39 000 виборчих дільниць і надруковано 46,5 мільйонів бюлетенів.

Лаура Лок, заступник виконавчого директора Асоціації адміністраторів виборів, сказала, що організація цих виборів вимагатиме "надлюдських зусиль".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей попросила Євросоюз відкласти Brexit до 30 червня 2019 року.