RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Прихильницю Путіна засудили в Європі до величезного терміну: опубліковані фото

В Австрії суд засудив до 14 років позбавлення волі жінку, яка просила військової допомоги у президента Росії Володимира Путіна, щоб повалити австрійську владу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на репортаж австрійського каналу ORF.

Відомо, що прихильницю Путіна звуть Моніка Унгер і вона створила радикальну організацію Staatenbund з метою повалення державної влади в Австрії.

Суддя пояснив настільки суворий вирок неприпустимістю ведення антидержавної діяльності в країні.

Повідомляється, що разом з Унгер судили ще 13 іншими членами угруповання. Всі вони були заарештовані навесні 2017 року.

При цьому заступник глави організації, який є 71-річним колишнім співробітником поліції, також був визнаний винним у державній зраді і отримав 10 років в'язниці.

Інші фігуранти були визнані винними в "створенні антидержавної організації" і отримали терміни до 3 років.

Згідно з повідомленням, організацію Staatenbund було створено в 2015 році. Членам було заборонено платити податки уряду Австрії. Також в організації збиралися гроші в свій власний "реєстр землі".

Раніше Унгер зізналася в плануванні "затримати" і "засудити" чинних австрійських посадових осіб, суддів, банківських працівників, аби потім замінити їх на власну "адміністрацію".

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні Мукачівський міськрайонний суд заочно засудив до 12 років позбавлення волі сепаратиста Петра Гецко, який називав себе "прем'єр-міністром" вигаданої держави "Республіка Підкарпатська Русь".