RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Активістка Грета Тунберг потрапила в скандал через гучну заяву про потяги: в мережі відповіли карикатурою

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn (DB) відповів на твіт відомої екоактивістки Грети Тунберг про забиті народом німецькі поїзди.

Про це повідомляє DB в Twitter.

DB в своєму мікроблозі подякував дівчині за "підтримку в боротьбі зі зміною клімату" і вибір швидкісного поїзда ICE 74, зазначивши, що той споживає електроенергію тільки з поновлюваних джерел. Разом з тим, йдеться далі в твіті, "було б ще краще", якби Грета Тунберг розповіла про те, наскільки компетентною і доброзичливою була команда, яка обслуговувала її в вагоні першого класу.

Ця відповідь викликала здивування у багатьох, так як твіт Грети супроводжувався її фотографією на підлозі в тамбурі поїзда поруч з валізами та іншими речами.

"Подорожую по Німеччині в переповнених поїздах. Нарешті я їду додому!" - написала екоактівістка, повертаючись з Всесвітньої конференції ООН з проблем зміни клімату в Мадриді.

Цей пост став дуже популярним в Німеччині, користувачі соцмережі співчували Греті і обурювалися хаосом, що панує на німецькій залізниці.

Після відповіді DB Грета Тунберг вирішила пояснити ситуацію.

"Наш потяг з Базеля був скасований. Тому ми сиділи на підлозі в двох різних поїздах. Після Геттінгена у мене було місце. Звичайно, це не проблема, і я ніколи не стверджувала зворотного", - написала Тунберг в Twitter.

Вона зазначила, що переповнені поїзди - це "серйозний знак", що означає, що попит на залізничні поїздки дуже великий.

У мережі з'явилася кумедна карикатура російського художника Сергія Йолкіна на Грету на підлозі.

"Грета Тунберг виклала фото, де вона сидить в тамбурі німецького поїзда на підлозі. Deutsche Bahn засумнівався в тому, що Греті не дісталося місця", - написали в описі до фотожаби.

Як повідомляв "Апостроф", 16-річну шведську школярку Грету Тунберг , яка раніше відповіла на критику в мережі після промови в ООН, жорстко потролили в аеропорту Одеси.