У Греції виявили цікаві знахідки в затонулому древньому місті: фото

Підводні археологи розшукали біля узбережжя Криту (Греція) руїни затонулого у ІІ столітті н.е. міста Олундаса.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Archaeology News Network.

Масштабне дослідження стартувало в жовтні 2019 року в бухті Елунда. Науковці та їх добровільні помічники-дайвери шукали залишки стародавнього портового міста Олундас, яке зникло під водою у ІІ столітті н.е. під час землетрусу. Тоді на його місті утворилася затока.

За допомогою новітнього обладнання вдалося відшукати й сфотографувати затоплені будівельні комплекси в затоках Ваті і Меліссос на Колокіті, а також древні каменоломні в трьох різних частинах цього півострова. Також підводні археологи виявили численні залишки древніх корабельних аварій, в тому числі аварії корабля візантійського періоду.

Також дослідники натрапили на таємничі структури, приховані товстим шаром піску. Сказати остаточно, що це таке, археологи зможуть лише після додаткових досліджень.

Як писав "Апостроф" раніше, на узбережжі Нідерландів виявили сотні артефактів, вік яких перевищує десятки тисяч років. Вони доводять, що в далекій давнині тут був Доггерленд, що займав величезну ділянку суші , яка зараз знаходиться на дні Північного моря.