RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Європа під загрозою: як Захід збирається захищатися від ракет Путіна

Між Заходом і РФ склалася напружена ситуація, а російські ракети націлені потенційно на всю Європу.

Про це розповів "Апострофу" російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Ситуація свідчить про те, що відбувається подальше збільшення напруги на континенті. Російські ракети націлені потенційно на всі європейські міста і взагалі на всю Європу. Це не тільки крилаті ракети, яку НАТО називає SSC-8, але і гіперзвукові. Але оскільки останні призначені для прориву системи протиракетної оборони, а реальної серйозної системи ПРО в Європі немає, то західні експерти вважають, що розгортання гіперзвукових ракет нічого практично не змінює. Немає в ЄС ні оборонних, ні наступальних систем, які могли б створити баланс російським", - сказав оглядач.

За його словами, Захід хоч і каже, що збирається протистояти, але поки всі рішення носять негативний характер.

"По-перше, вони вирішили, що поки не будуть розгортати ракети за принципом "по одній на кожну російську". А по-друге, вирішили, що поки не будуть розгортати на європейській частині ніякого ядерного озброєння. Кажуть, що існує велика загроза, а що робити - незрозуміло", - зазначив Фельгенгауер.

Він підкреслив, що немає ні політичної волі, ні технічних можливостей, щоб приймати якісь заходи.

"Виняток - американці розгорнули на стратегічних підводних човнах кілька боєголовок малої потужності на ракетахи "Трайдент". Це зробили на той випадок, якщо з боку Росії буде ядерна ескалація, обмежений ядерний удар по Європі - щоб не бити відразу зі всієї потужності 200 кілотоннами, а використовувати, наприклад, 5 кілотонн. Всього зробили 50 таких боєголовок. Вони будуть виконувати роль тактичної ядерної ракетної відповіді. Це буде засіб стримування, поки американці через кілька років не створять нове покоління неядерних ракет" , - розповів військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Російські ракети націлені на всі європейські міста, на всю Європу - Павло Фельгенгауер.