Коронавірус розповзається по Європі: до Австрії і Хорватії "приєдналися" нові країни

У вівторок, 25 лютого, перші випадки ураження коронавірусом зафіксували ще в декількох країнах Європи - Румунії і Швейцарії, а також в Каталонії - регіоні на півночі Іспанії.

За даними Reuters, чоловік повернувся до Румунії три тижні тому після відвідин Італії. На даний момент хворого поміщено в карантин в бухарестську інфекційну лікарню. Якщо результат тестів буде позитивним, пацієнта переведуть в місто Ясси.

Крім того, як повідомляє іспанська газета Еl Рais, департамент охорони здоров'я Каталонії підтвердив перший випадок ураження коронавірусом. Відомо, що хвора - 36-річна італійка, яка проживає в Барселоні. Напередодні вона повернулася з поїздки в район Мілана. Відомо, що діагноз поставлено попередньо. Зараз медики очікують результати тесту цієї пацієнтки. В якості запобіжного заходу у своїх будинках ізолювали в цілому 25 чоловік, які знаходилися поруч з цією жінкою останнім часом.

Також, за даними швейцарського видання Swissinfo, напередодні на території держави також було зафіксовано перший випадок коронавірусу. Хворий - 70-річний чоловік, який 10 днів тому відвідав Мілан. Медики вже отримали результати дослідження на коронавірус, діагноз підтверджено.

Детальніше про епідемію коронавіруса читайте в матеріалі "Апострофа": Вірус-"вбивця" з Китаю атакує світ: нові дані про жертви, фото і відео.