RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

"Звільніть нас": Берлін сколихнули акції протесту проти карантинних обмежень

У суботу, 29 серпня, в Берліні (Німеччина) близько 30 тисяч людей вийшли на акцію протесту проти коронавірусних обмежень, але поліція почала зупиняти її.

Про це повідомляють в Telegram-каналі "Картковий будиночок: Європа".

Люди прийшли до будівлі рейхстагу, ніхто не дотримувався масочного режиму і соціальної дистанції. Учасники акції вимагали від влади припинити карантин.

На мітингу виступили політики і відомі діячі, які також проти карантинних заходів.

У виданні DW відзначають, що на акції помітили активістів з прапорами РФ і США. На них було написано: "Володимир та Дональд, звільніть нас".

Також в натовпі можна було побачити прапори так званої ДНР. Крім того, деякі тримали і символіку ЛГБТ.

Однак через кілька годин після початку акції поліція розігнала протестувальників. Тоді почалися масові заворушення і затримання. Всього затримали понад 300 осіб.

"На жаль, у нас немає іншого виходу: ми звернулися до організатора демонстрації і повідомили йому, що збори буде розпущено поліцією. Всі прийняті до цих пір заходи не привели до дотримання приписів", - написала прес-служба поліції на Twitter-сторінці.

Відзначають, що 28 серпня влада хотіла заборонити акцію, але суд став на сторону протестуючих.

Як повідомляв Апостроф, різке збільшення числа випадків захворювання по всьому континенту і хаос в поїздках змусили уряди країн Європи повірити в нову реальність захворювання коронавірусом.