RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коронавірус нікуди не подівся: найбільші міста Європи повертають обмеження

Коронавірус продовжує стрімко поширюватися планетою, в Італії та Іспанії посилюють карантинні обмеження.

Як повідомляє AFP, в Римі та столичному регіоні Лаціо з п'ятниці, 2 жовтня, знову ввели обов'язкове носіння масок, в тому числі і на вулиці.

Як відзначила місцева влада, цей крок направлений на запобігання подальшому зростанню темпів поширення коронавірусу. Напередодні в Італії було зафіксовано понад 2 тисячі нових випадків зараження на Covid-19. Такий високий показник захворюваності за добу фіксується вперше з квітня цього року.

У столичному регіоні Лаціо 1 жовтня зафіксували близько 265 таких випадків. Місцеві чиновники переконані, що більшість нових випадків зараження є наслідком того, що люди не носять маски і не дотримуються соціальної дистанції.

Раніше обов'язкове носіння масок на вулиці ввів і ряд інших регіонів Італії, в тому числі і Кампанія по своїм адміністративним центром - містом Неаполь.

Разом з тим, як повідомляє АР, влада ще однієї європейської країни, Іспанії, допускає можливий локдаун в Мадриді через стрімке поширення коронавірусної інфекції. За її словами, існуючі карантинні обмеження вже не можуть стримати поширення Covid-19.

"Зараз є серйозний ризик і для жителів Мадрида, і для прилеглих регіонів ... Я повторюю заклик переглянути заходи - ми повинні прислухатися до науки і відсторонитися від політики", - заявив глава МОЗ Іспанії Сальвадор Илла, додавши, що частковий локдаун, введений в 37 зонах Мадрида, розширять ще на 8.

Відзначимо, з кінця вересня, в 45 зонах Мадрида в'їзд-виїзд дозволені тільки з поважних причин - для поїздок на роботу або навчання, лікування, догляду за близькими або інших важливих питань.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу, 1 жовтня, коронавірус діагностували ще у 4 633 українців, що стало новим антирекордом за кількістю щоденного приросту хворих з COVID-19. Загальна кількість хворих в країні станом на п'ятницю, 2 жовтня, збільшилася до 217 661 особи.