RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Tesla зупинила будівництво в Німеччині: заважають змії

В Німеччині адмінсуд заборонив американський компанії Tesla будувати завод в Берліні. Компанія повинна тимчасово припинити вирубку лісу на місці будівництва, оскільки природоохоронні асоціації підозрюють, що під землею зимують змії.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

У минулому році Tesla оголосила про наміри побудувати в Грюнфельді великий завод, який буде випускати Tesla Model Y для європейського ринку. Підприємство повинно розпочати роботу до середини 2021 року, але для будівництва його потужностей необхідно вирубати дерева.

Незважаючи на те, що процес уже запущено, місцева влада попросили компанію тимчасово призупинити роботи. Це пов'язано з тим, що до суду з відповідним позовом до Tesla звернулися дві екологічні організації. Вони заявляють, що компанія Ілона Маска робить недостатньо для захисту змій і ящірок, що населяють лісосмугу, віддану під вирубку.

Природоохоронні асоціації підозрюють, що деякі види "гладких змій", а також піщана ящірка, тут впадають в сплячку. Вирубка дерев може поставити під загрозу види.

Як повідомляв "Апостроф", біля Шанхайської гігафабрики (Tesla Gigafactory) в Китаї помітили замаскований електромобіль Tesla, який, швидше за все, є Tesla Model Y.