RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Локдаун по-французьки: в країні введені вкрай жорсткі обмеження

Влада Франції прийняла рішення посилити карантинні заходи у зв'язку з активним поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. У країні було введено третій локдаун. Тим часом в Україні теж можливе введення локдауна.

Про це повідомляє DW.

Про введення нових карантинних заходів стало відомо в суботу, 3 квітня. Раніше жорсткі обмеження в зв'язку з поширенням інфекції діяли лише в деяких частинах країни. Локдаун ввели на один місяць. Повідомляється, що в країні вже почала діяти комендантська година (з 19:00). Громадянам не можна буде йти від місця проживання більш, ніж на десять кілометрів.

Громадяни Франції не мають права залишати будинок, виключення - прогулянки на свіжому в повітрі, вигул тварин і похід в магазин. Забороняється подорожувати з одного регіону в інший без поважної причини. Працевлаштовані мешканці країни зобов'язані перейти на дистанційний режим роботи.

З понеділка, 5 квітня, на протязі більш ніж трьох тижнів не працюватимуть школи та дитячі садки. Також влада планує ввести одну тиждень віддаленого шкільного навчання. Студент зможуть приходити на лекції не частіше, ніж один раз на тиждень. Примітно, що таке закриття шкіл в країні відбувається вперше в цьому навчальному році. Влада Франції вдавалася до такої практики тільки в 2020 році, коли вони ввели найперший локдаун в країні. Тоді ці правила спрацювали, і заражень стало менше.

Про введення нових карантинних заходів і локдауна оголосив глава держави Еммануель Макрон. Лідер країни звернувся до громадян у прямому ефірі, і заявив, що якщо не почати діяти, то можна втратити контроль над ситуацією. За словами президента Франції, жорсткий локдаун дозволить якомога швидше позбутися коронавірусної інфекції COVID-19.

Еммануель Макрон звернувся до громадян на тлі активного поширення вірусу. До оголошення локдауна у Франції тижневий показник зараження досяг 375 на 100 тисяч жителів. У відділеннях інтенсивної терапії перебуває понад п'ять тисяч пацієнтів, у яких діагностували інфекцію COVID-19. Всього у Франції виявили понад 4,7 мільйона випадків інфікування. Від недуги загинули понад 96 тисяч осіб.

Як писав "Апостроф" раніше,в Україні можуть ввести надзвичайний стан через коронавірус.