RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд у Польщі прийняв важливе рішення щодо долі екс-глави "Укравтодору"

Екс-міністра транспорту Польщі та колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака, якого підозрюють у корупції, Окружний суд у Варшаві звільнив з-під варти, відмовивши в клопотанні прокурора про продовження тимчасового арешту.

Про це повідомляє RMF24.

Прокурор Ян Дрелевський з окружної прокуратури у Варшаві, який веде розслідування відносно колишнього міністра, стверджував, що подальша ізоляція підозрюваного необхідна не тільки через суворе покарання (до 15 років позбавлення волі), яке передбачено за його дії, але і через загрозу процесуального шахрайства та впливу на свідків.

Однак, суд відмовив у продовженні арешту Славоміра Новака до липня 2021 року застосувавши до нього заходи, які не потребують тримання під вартою. В Окружній прокуратурі у Варшаві мають намір оскаржити це рішення суду.

Нагадаємо, що Славомір Новак очолював Укравтодор з 2016 по 2019 рік. У середині липня 2020 року його затримали польські правоохоронці. Екс-очільника підозрюють у вимаганні й отриманні хабарів за ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у екс-глави "Укравтодору" Славоміра Новака було виявлено дві схованки з готівкою на суму один мільйон доларів.