RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Європі знайшли спосіб прискорити поширення вакцини в бідних країнах

Депутати Європарламенту прийняли резолюцію, в якій закликають тимчасово скасувати захист прав інтелектуальної власності для вакцин проти COVID-19, щоб їх могли виробляти країни з низьким рівнем доходу.

Про це повідомили на сайті euobserver.

У цьому документі європейські політики пропонують почати переговори про тимчасову відмову від Угоди СОТ TRIPS про патенти, щоб поліпшити глобальний доступ до медичних товарів, пов'язаних з COVID-19.

Як сказано в тексті резолюції, на даний момент "в усьому світі було введено близько 1,7 мільярда доз вакцини, з яких 28 відсотків надійшли до країн Великої сімки і всього 0,3 відсотка - до країн з низьким рівнем доходів".

У Європарламенті закликали ЄС "швидко усунути експортні бар'єри і замінити власний механізм дозволу на експорт вимогами прозорості експорту".

До США і Великої Британії європарламентарі звернулися із закликом "негайно скасувати заборону на вивезення вакцин і сировини". Для імунізації 70% світового населення потрібно 11 млрд доз, а тільки частину цієї кількості було виготовлено .

Також до країн ЄС звернулися з проханням підтримати виробництво вакцини в Африці.

Резолюцію було прийнято 355 голосами "за". 263 депутати Європарламенту проголосували "проти" і 71 - утримався від голосування.

Як повідомляв "Апостроф", Протягом 12-13 червня в 15 областях України будуть працювати понад 50 центрів масової вакцинації проти COVID-19, де будуть прищеплювати вакцину громадян, які записані в лист очікування.