RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Німеччині у пенсіонера знайшли "металобрухт": нацистський танк, зенітку і торпеду

Суд Німеччини продовжує вирішувати питання про покарання пенсіонеру, який зберігав у своєму підвалі колекцію зброї Другої світової війни. Зокрема у нього був танк "Пантера", зенітна установка та торпеда.

Як пише ВВС, зброю у пенсіонера вилучили ще в 2015 році.

Тоді близько 20 солдатів майже дев'ять годин витягували танк без гусениць з житлового будинку та вантажили його на низькорамний навантажувач для транспортування.

Як покарання 84-річному чоловіку розглядається умовний вирок і штраф до 500 тисяч євро. Крім того, старий сам має знайти новий "будинок" для зброї зі своєї колекції.

За словами адвоката чоловіка, танк "Пантера" готовий придбати музей зі США, а кілька німецьких колекціонерів хотіли б стати володарями автоматів і пістолетів з його колекції.

Захист стверджує, що багато екземплярів зброї вже не робочі, а танк був куплений на металобрухт. Вони розглядають можливість зниження штрафу до 50 тисяч євро. Остаточний вердикт суду очікується в наступному місяці.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії в місті Южно-Сахалінськ сталася незвичайна ДТП. При транспортуванні військовими танка він впав з тягача посеред дороги і приземлився на вежу.