RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Де в ЄС відкрили кордони для українських туристів: список країн і умови

До яких країн Євросоюзу тепер пускають українських відпочиваючих та що для відвідування цих країн потрібно знати.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Італія

З 31 липня 2021 року країна відкрила свої кордони для українців, які мають при собі негативний ПЛР-тест або тест на антиген (зроблений за 72 години). Також потрібно показати заповнену онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form. Далі доведеться посидіти 5 днів на самоізоляції, потім зробити повторно ПЦР-тест.

Франція

Потрібно свідоцтво про вакцинацію (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Jansen/Johnson & Johnson) або негативний тест, або тесту на антитіла (не раніше, ніж за 24 години до в'їзду). На кордоні заповнити заяву про відсутність симптомів та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на коронавірус.

Німеччина

Результати ПЛР-тесту (або швидкий тест на антигени за 48 годин до в’їзду), підтвердження одужання або підтвердження повної вакцинації ( не раніше 14 днів до в’їзду). У разі в’їзду з регіонів зі штамами вірусів потрібно надати результати проходження тесту, що зроблені максимум за 24 години у разі швидкого тесту на антигени або не пізніше, ніж за 72 години у разі тесту ПЛР. Визнані такі вакцини: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Угорщина

Негативний ПЛР-тест або український чи угорський сертифікат про вакцинацію. Ті, хто транзитом у країні - підтвердження права на в’їзд у країну призначення. Варто зазначити, що до Угорщини потрібна віза або біометріка, медстраховка, фінансове забезпечення.

Фінляндія

Якщо лише одна доза вакцини - підтвердження та ПЛР-тест. Якщо взагалі неприщеплена людина або перехворіла коронавірусом - тест здається повторно через 72 години.

Якщо прибуваєте з будь-яких третіх країн, зокрема з України, та пройшли повний курс вакцинації потрібно лише надати підтвердження отримання другої дози, з якої вже минуло 14 днів. Країна визнає такі вакцини:

  • Comirnaty (Pfizer-BionTech)
  • COVID-19 Vaccine Spikevax (попередня назва Moderna)
  • Vaxzevria (попередня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca)
  • COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson&Johnson)
  • BIBP/Sinopharm
  • COVISHIELD
  • CoronaVac

Австрія

Сертифікат повної вакцинації за 14 днів до в’їзду англійською або німецькою. Австрія визнала всі вакцини, які є в Україні. Дозволено в'їжджати з негативним ПЛР-тестом або антигентестом, але з 10-денним карантином, крім людей віком від 12 до 18 років у супроводі дорослих.

Албанія

Перевірка стану здоров’я - вибіркова, але деякі авіакомпанії можуть попросити показати ПЛР-тест.

Болгарія

Діти до 12 років можуть вільно проходити кордон. А дорослим потрібен один з цих документів:

  • сертифікат повної вакцинації
  • негативний ПЛР-тест або антигенний тест
  • підтвердження перенесення коронавірусу чи наявність антитіл від 15 до 180 днів від вказаної дати проведення дослідження.

Греція

Дозволено подорожувати цією країною дорослим та дітям від 12 років у разі надання одного з цих документів:

  • сертифікат повної вакцинації
  • негативний ПЛР-тест або антигенний тест з англійським перекладом
  • довідка англійською мовою перенесення коронавірусу чи наявність антитіл від : від 2 до 9 місяців від дати видавання

Також потрібна заповнена спецформа PLF за 24 години до перетину кордону.

Швейцарія

Сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест, або тест на антиген чи сертифікат про одужання (за 6 місяців).

У разі в'їзду з регіонів із штамами вірусів та перебування там понад 10 днів для нещеплених або тих, хто не мають підтвердження про одужання - 10-денний карантин.

Люксембург

Свідоцтво про вакцинацію чи сертифіката про одужання (позитивний тест за 180 днів) або негативного ПЛР-тесту чи антигентесту. Також потрібно: біометрика, довідка мети поїздки, підтвердження фінансової спроможності, поліс медстрахування.

Кіпр

Потрібно зареєструватися на платформі CyprusFlightPass за 48 годин до вильоту. Сертифікат про вакцинацію туди теж потрібно завантажити (англійською мовою). Або повторний ПЛР-тест для нещепленних.

Чорногорія

Без обмежень.

Швеція

Негативний ПЛР-тест (за 48 годин) або сертифікат про вакцинацію, що видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії чи Ватикані. Визнаються всі вакцини, які використовуються в Україні.

Словаччина

Невакцинованим потрібно на два тижні залишитися на самоізоляції, яку можна припинити після негативного тесту, який зробили не раніше ніж за 5 днів до поатку самоізоляції.

Потрібна реєстрація в eHranica.

Якщо особа прибуває літаком, треба до виїзду заповнити форму.

Естонія

Без обмежень, тільки заповнення коронавірусної декларації.

Іспанія

Без обмежень, але треба заповнити форму, де генерується QR код, який треба показувати перед посадкою на рейс, службам санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту.

Данія

Негативний ПЛР-тест або антигентест за 48 годин. Його можна здати безкоштовно в аеропорту. Після прибуття - повторний тест.

Словенія

Негативного ПЛР-тест, негативний експрестест на визначення антигену SARS-CoV-2 або сертифікат про вакцинацію.

Нагадаємо, Україна змінила правила в'їзду для іноземців. Які потрібно документи.