Коронавірус - більше не загроза: перша країна в Європі знімає всі обмеження

У той час, як Україні загрожує новий локдаун, з п'ятниці, 10 вересня, Данія, перша серед країн Євросоюзу, скасовує всі коронавірусні обмеження. На думку влади, вірус більше не загрожує країні з високим рівнем вакцинації.

Про це пише Politico.

МОЗ Данії прийняв рішення про скасування карантинних обмежень в кінці серпня. Він ґрунтувався на тому, що вірус "більше не є критичною загрозою для суспільства", адже в країні високий рівень вакцинації. У Данії також мало важких випадків і смертей від Covid-19.

"Вакцини і великі зусилля всіх громадян Данії за такий тривалий період є основою того, чим ми сильні", - прокоментував цей крок міністр охорони здоров'я Магнус Хеніке.

Зокрема в Данії можна буде вільно відвідувати ресторани, спортивні центри і нічні клуби. Крім того, скасовано обов'язкову самоізоляція дітей, які контактували з хворим на COVID-19. Вони зможуть продовжити навчання. Школи та офіси працюватимуть в звичайному режимі. Карантин залишається обов'язковим лише для тих, у кого підтвердився COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", динаміка і статистика захворюваності на коронавірус в Україні вказує на те, що вже на наступному тижні добове число заражень може досягти 10 тисяч.