Загроза вторгнення на Донбас: Британія готова відправити проти військ Путіна свій спецназ

Спецназ Великої Британії готовий направити для України 600 своїх військовослужбовців на тлі побоювання вторгнення Росії.

Про це повідомляє Mirror.

Британська оперативна група SAS та Paras готова мобілізуватися на бік України для захисту країни від російського вторгнення, якого побоюється Велика Британія. Підготовка до відправки військових сил стартувала після заяв глав оборонних міністерств і начальника Секретної розвідувальної служби Сполученого Королівства про те, що російський лідер Володимир Путін становить явну і реальну небезпеку для української держави та Заходу.

До складу військових сил Великоъ Британії, які готові вирушити до України, входять члени SAS, Спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів, зв'язківців та до 400 десантників із 16-ї повітряно-штурмової бригади, база яких знаходиться в Олдершоті, Хантс.

"Підрозділу високої готовності бригади було сказано, що її, можливо, потрібно буде розгорнути в дуже короткі терміни... Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє обладнання упаковане, і вони готові летіти в Україну і або приземлитися, або стрибнути з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків" , - повідомило джерело Mirror.

Як цитує видання високопоставленого військового офіцера Великої Британії генерала сера Ніка Картера, існує більший ризик випадкового початку війни між Заходом та Росією, ніж будь-коли з часів холодної війни.

Нагадаємо, у Лондоні, 12 листопада, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, за дорученням Кабінету міністрів, підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає кредит на 1,7 млрд фунтів стерлінгів (майже 60 млрд грн) на розвиток українських Військово-морських сил для стримування російської агресії з боку Чорного і Азовського морів.