RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ми маємо плани проти НАТО: путінський дипломат пригрозив ще трьом країнам

Російський дипломат Ігор Калабухов, який погрожував Боснії та Герцеговині "українським сценарієм" у разі вступу до НАТО, заявив, що Кремль має план проти Північноатлантичного Альянсу.

Про це посол повідомив у інтерв'ю Face TV.

Так, путінський дипломат у спілкуванні з журналістами вибухнув новими погрозами на адресу європейських країн. Намагаючись виправдати свої слова на адресу Боснії та Герцеговини, Калабухов повідомив, що Росія не проти розширення НАТО.

"Це не загроза, можливо, попередження. Вирішуйте самі. Це як замкнене коло, я вже сказав. Дозвольте припустити, наприклад: Боснія та Герцеговина стала членом НАТО, і Брюссель вирішує поставити туди ядерні ракети, спрямовані на Москву. Ми оцінюватимемо стратегічну ситуацію Тому я вважаю, що виходом має бути європейська система, а не НАТО", - продовжив Калабухов в інтерв'ю.

Співрозмовник поцікавився, чому Кремль не звертає уваги на сусідні країни, які вже є членами НАТО. Російський дипломат заявив, що Москва має план проти деяких членів Альянсу.

"Звідки ви знаєте, що ми не нічого плануємо проти Хорватії, Угорщини чи Польщі? У нас є плани проти НАТО", - наголосив Калабухов і додав, що Кремль реагує на погрози, які нібито надходять на адресу Росії.

Раніше ми розповідали, що перша країна НАТО офіційно вимагає закрити небо над Україною.