Силовики заблокували переходи між Сербією та Косово: на кордон підтягується спецназ

Адміністративні переходи на кордоні між Сербією та Косово перекриті правоохоронцями, а обидві держави привели свої регулярні війська у стан підвищеної готовності.

Про це пише місцеве видання "Косово-онлайн".

За даними журналістів, рух транспорту паралізований у районі Яріньє - правоохоронці не пропускають пасажирський транспорт ні з одного, ні з іншого боку. Колона автомобілів, що опинилися у "блокаді", розтягнулася на кілька кілометрів.

Поліція Косова спростовує інформацію журналістів і стверджує, що перекритими залишаються лише дві дороги, які ведуть до Сербії з анклаву Північної Митровиці.

"Поліцейські Косова закрили кордон для пасажирських перевезень та для транспортних засобів у пунктах пропуску Берньяк та Яріньє", - йдеться у повідомленні силовиків.

За даними журналіста Андрія Цаплієнка, на тлі можливого збройного конфлікту Сербія привела свою армію на повну бойову готовність і перекидає до кордону з Косово авіацію. У цьому контексті кореспондент провів аналогію з Росією, яка робила подібні заяви та дії напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.

Видання "Косово-онлайн" також пише, що на адмінкордоні між Сербією та Косово зосереджені сили спецназу. Більш того, як стверджують журналісти, косоварські правоохоронці нібито катували сербських підлітків, які з'явилися в анклаві у націоналістичних футболках. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Раніше ми розповідали, що Сербія та Косово опинилися на межі збройного конфлікту.