Ще одна європейська країна визнала Голодомор геноцидом українців

Після Європарламенту, в середу, 1 лютого, депутати парламенту Болгарії більшістю голосів ухвалили проект, який оголошує Голодомор в Україні в 1932-1933 роках геноцидом і категорично засуджує винних у ньому.

Про це повідомляє агентство "Фокус".

Зазначається, що рішення ухвалено 134 голосами "за", "проти" проголосували 26 осіб.

Читайте також: Електрика в обмін на газ та ремонт військової техніки: про що ще Зеленський домовився з прем'єром Болгарії

Постанова оголошує кожну останню суботу листопада Днем честі та пам'яті жертв голоду в Україні.

У документі також йдеться, що парламент сприймає будь-яке заперечення, виправдання та применшення цього геноциду як акт безчестя пам'яті мільйонів людей, які загинули у Голодоморі.

Президент України Володимир Зеленський подякував парламенту Болгарії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. "Цей крок вшановує пам'ять мільйонів жертв Голодомору та відновлює історичну справедливість. Україна завжди пам'ятатиме жест солідарності Болгарії", - написав глава української держави.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

До слова, проти визнання Голодомору проголосували представники "Болгарської соціалістичної партії" та проросійської партії "Відродження", яка відкрито критикує "євроатлантичний напрямок" країни, а її лідер Костадин Костадінов уїдливо прокоментував поведінку Володимира Зеленського, який добивається від Заходу фінансової та військової підтримки.

"Якщо ти вважаєш, що батьки тобі винні, - ти дитина. Якщо вважаєш, що тобі винна держава, - ти пенсіонер. Якщо вважаєш, що весь світ тобі винен, - ти українець", - раніше заявляв політик.

Крім того, у середині грудня 2022 року Костадінов, коментуючи рішення влади Болгарії направити Києву військову техніку, назвав Україну фашистською державою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Болгарія допомогла Україні на початку повномасштабного вторгнення.