RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Норвегія змінює правила для біженців: кого з українців можуть вислати з країни

У Норвегії скорочують допомогу українським біженцям та можуть вислати з країни від 800 до 1000 осіб.

Про це повідомляє NRK.

Читайте також: Поляк визвірився через допомогу Україні: емоційне відео

"Залишити Норвегію можуть приблизно 800-1000 українців. Нововведенням є те, що ми починаємо з індивідуального розгляду справ. Це робиться шляхом оцінки ситуації, в якій виявилася людина. Серед іншого, звідки вона приїхала", - сказала міністр юстиції та надзвичайних ситуацій країни Емілі. Енгер.

Серед українців, чиї запити про надання притулку розглядаються сьогодні, 370 (47%) - чоловіки призовного віку, від 18 до 60 років. У Мін'юсті вважають, що ризик бути відправленим на війну проти РФ сам собою не дає підстав для проживання в Норвегії.

"Призов і служба у зв'язку з війною не є обставинами, які самі по собі дають підстави для отримання притулку в Норвегії. Однак це має оцінюватися конкретно у кожному окремому випадку", - сказали в міністерстві.

З початку повномасштабного вторгнення РФ за колективним захистом у Норвегії звернулося понад 77 тисяч українців, серед них 370 чоловіків "призовного віку".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що діти біженців з України можуть записатися до безплатних вечірніх шкіл у п'яти містах Польщі.

  • Вас також може зацікавити :

Скільки українців залишаться в Чехії назавжди: стала відома цифра

Як українцям оформити дитину в польську школу: список документів

Польща вирішила долю біженців з України: що змінилось