RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

У Фінляндії ініціюють санкції проти країн, які допомагають РФ

Росії вдається обходити санкції за допомогою третіх країн, і західним країнам слід розглянути можливість запровадження санкцій і проти партнерів росіян, якщо вони не зупинять торговий потік до Росії.

Про це у коментарі Guildhall заявив голова комітету з оборони парламенту Фінляндії Юкка Копра.

Окремо він наголосив на ролі Китаю у допомозі РФ здійснювати її військову агресію.

"Схоже, Росії вдається обходити багато з них (санкцій). Вони використовують треті країни для реекспорту товарів... Китай сильно допомагає російській оборонній промисловості, дозволяючи їй купувати товари подвійного призначення, обладнання, яке використовується у військовій промисловості, запчастини та інше. Китай не постачає в Росію військове обладнання безпосередньо - ті ж боєприпаси, але вони підтримують російську військову промисловість, постачаючи їй важливі деталі, такі як мікрочіпи та інше", - зазначив він.

На думку фінського політика, слід переконати країни-партнери РФ, щоб ті перестали допомагати агресору.

"Режим санкцій не працює або працює не так, як передбачалося... Думаю, що ми повинні почати розглядати можливість введення санкцій і проти третіх країн, якщо вони не змінять свою поведінку і не зупинять цей торговий потік до Росії", - підсумував Юкка Копра.

До цього депутат німецького Бундестагу від партії ХДС/ХСС Маркус Райхель заявив, що ефект від запровадження санкцій проти Росії західними країнами виявився не таким потужним, як очікувалося, оскільки РФ все ще може купувати товари у третіх країнах. Тому він закликає Захід інтегрувати інтереси великих третіх країн, особливо таких як Індія, у питання санкцій, щоб не дозволити РФ підтримувати свою економіку на плаву.