RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Хейтерка України влаштувала в Європарламенті демарш в наморднику

Відома своїми антиукраїнськими поглядами депутатка румунського парламенту Діана Шошоаке в Європарламенті почала викрикувати образи на адресу Роберти Мецоли та Урсули фон дер Ляєн, а після того, як її спробували вивести, одягла на себе БДСМ-маску, що імітує намордник.

Про це йдеться в матеріалі видання Telex.

Фото: Frederick Florin / AFP

Журналісти зазначають, що скандальну витівку румунка вчинила під час обговорення перед голосуванням за кандидатів на посадупрезидента Європейської комісії. Приводом для такої поведінки нібито стала "підтримка абортів" з боку наявних кандидатів.

До цього Шошоаке публічно обіцяла "зі священиком вигнати бісів з будівлі Європарламенту" у Страсбурзі. Також вона принесла на засідання ікону.

У зв'язку з тим, що дипломатка зривала засідання втретє, Роберта Мецола попросила охорону вивести її з залу. У відповідь на це Шошоаке вдягла собі на обличчя БДСМ-атрибут.

Нагадаємо, що у 2023 році Шошоаке погрожувала зірвати виступ президента Зеленського в румунському парламенті, який зрештою і не відбувся. Вона також робила публічні заяви на підтримку територіальних претензій агресора до України.