Путін потішив зверненням до своїх пропагандистів

Президент Росії Володимир Путін вважає, що інформаційні програми російського телебачення відрізняються правдивістю і користуються довірою людей.

Про це Путін заявив під час відвідування ВГТРК (телеканали Росія), передає Інтерфакс.

"Що мені хотілося особливо відзначити. По-перше, ваші новинні стрічки. Вони, безумовно, користуються довірою і великим інтересом у людей. І, перш за все, тому що вони є правдивими і дуже змістовними і цікавими", - сказав Путін.

Також Путін додав, що необхідно доставляти альтернативну інформацію для глядачів і слухачів.

"Завдяки цій роботі (ВГТРК, — ред.) в значній мірі ми долаємо той інформаційний монополізм, який використовують деякі наші опоненти. Я маю на увазі монополію на світові засоби масової інформації", - сказав глава РФ.

"Хочу вам подякувати за цю роботу, бо вона реально затребувана, вона потрібна і не лише для забезпечення нашої зовнішньої економічної діяльності, а для того, щоб доставляти альтернативну інформацію для глядачів і слухачів. Монополія завжди шкідлива, а в інформаційній сфері. Навіть якщо ми в чомусь помиляємося, ну добре. Ми маємо право про це сказати і люди, слухачі та глядачі повинні почути, побачити альтернативну точку зору", - додав російський президент.

Почитайте також з цього приводу резонансну статтю російського журналіста Аркадія Бабченко про головну зброю Путіна.

Нагадаємо, днями в мережі з'явилося шокуюче відео, яке демонструє, як в російському Сургуті виховують дітей, змушуючи їх відпрацьовувати "марш-кидок", повзаючи в бруду на холоді. Такий незвичайний спосіб "патріотичного виховання" молоді - лише один з методів, властивих сучасної путінської пропаганди.

Як повідомляв "Апостроф", Сенат США розгляне нове законодавство, спрямоване на боротьбу з "пропагандою і дезінформацією", що походить з Росії, Китаю та інших країн. Серед іншого, американських законодавців стривожило те, як Росія виправдовувала свої дії в Україні.