RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Путіна анонсували "ракетний щит" в окупованому Криму

Росія має намір відновити радіолокаційну станцію системи попередження про ракетний напад (СПРН) "Дніпро", яка розташована під Севастополем.

Про це повідомляє російське видання "Известия" з посиланням на власне джерело у військово-промисловому комплексі РФ.

Як пише видання, СПРН "Дніпро" здатна фіксувати запуски балістичних, крилатих і гіперзвукових ракет з акваторії Чорного і Середземного морів.

На думку ЗМІ, причиною відновлення СПРН "Дніпро" є "зростаюча активність кораблів НАТО і США в Середземному і Чорному морях".

Повідомляється, що в РФ розглядали два варіанти відновлення СПРН під Севастополем.

"Перший — дорогий: будівництво станції з нуля з використанням технологій, що застосовуються в нових станціях СПРН типу "Воронеж". Нова РЛС отримала назву "Воронеж-С" (С — сантиметрова). Саме на ньому наполягають військові. Другий — дешевший, передбачає встановлення на об'єкті обладнання, що залишилося від недобудованої в радянський час аналогічної севастопольської станції "Дніпро" під Іркутськом — в рамках економії бюджетних коштів він сьогодні кращий", - передає видання слова свого джерела в російському ВПК.

Як повідомляв Апостроф, за словами російського військового експерта Павла Фельгенгауера, РФ може розмістити в анексованому Криму ядерну зброю в разі появи баз протиракетної оборони НАТО в Східній Європі.