Визнання людини Путіна про військове захоплення Криму викликало ажіотаж

Визнання постійного представника РФ при Євросоюзі Володимира Чижова про те, що в 2014 році під час анексії Криму Росія перекинула на півострів дев'ять тисяч військовослужбовців, викликало бурхливу реакцію в мережі.

Новину активно обговорюють на новинних сайтах в інтернеті.

Так, на російському порталі Lenta.ru новина зі словами Чижова зібрала понад 400 коментарів.

"Бреше він усе. Їх там не було", "Ганьба украм, 40 мільйонів країна за**ала 25 тисяч солдат", "Цікаво, коли ж вони нарешті визнають наявність російської армії і на Донбасі. Чи повинні загинуть ще кілька сотень солдатів, щоб визнали всім очевидний і вже давним-давно доведений факт?", "Площа криму — 27 тис кв км. Виходить, кожен з цих 9000 "окупував" 3 кв. км. Жах. Прям термінатори які...", "Зрозуміло, що ніхто Крим Україні не поверне. Ніхто і не скасує санкції. Так і буде поступове віддалення від Заходу і зближення з Північною Кореєю. Питання на засипку — воно того варте? Хто хотів і раніше в Крим їздив, правда?", — коментують користувачі сайту.

"Браво, Росія! Кримська операція за тобою. Не віддавай Донбас — ЛНР / ДНР і все буде ОК. На наступний День Перемоги 9 травня 2017 року, думаю, звільнимо Київ від фашистської бандерівської нечесті. А там подивися, що робити з Берліном і НАТО в цілому. Довикаблучуються!", "Скільки було треба — стільки і перекинули. Чого там Чижов задумав бісер перед ними метати! Вони це питання ще будуть сто років задавати, доки їм самим не перекинемо", "А хто їх рахував, скільки перекинули і чому вони були без розпізнавальних знаків?", "А хто просив цього Чижова щось там розповідати. Нехай років через двадцять у своїх мемуарах пише. А зараз за такі слова можна і золото мити..." — коментують новину на пропутінському сайті РІА Новини.

"Треба ж! Не збрехав однокашник-севастополець, коли в кінці лютого 2014-го, повідомив мені, що 6 тисяч вже висадилися з кораблів", "Наказу захищати Крим не було. Був тільки один наказ — вивести війська з Криму. І дав його зовсім не Путін", "Хоч 100500 тисяч. Крим — Україна. Світ не визнав переділу кордонів. Відповідно, санкції продовжаться", — коментують новину на українському сайті Цензор.

Як повідомляв "Апостроф", у березні 2015 року колишній командувач ЧФ адмірал Ігор Касатонов розповів, що РФ забезпечила в лютому 2014 року доставку в Крим російських спецпідрозділів, якi блокували там українські війська.