RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Путіна побачили расизм в популярному американському серіалі

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров (ЕР) попросив Роскомнагляд і міністерство культури Росії перевірити, чи не містять сцени серіалу "Гра престолів" прихованих елементів расизму.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника апарату депутата.

"На мою адресу надійшло кілька звернень від громадян, які запевняють, що цей серіал, в якійсь завуальованій формі, пропагує расистські ідеї. Я подивився кілька сцен з нього — про якусь білу королеву, що силою захоплює владу в містах і спалює опозицію у сараях і на площах. Те, що я побачив, мені не зовсім сподобалося", — сказав він.

За сюжетом серіалу, спадкоємиця королівського роду Дайнеріс, покинула рідну країну, веде війну з работоргівлею в завойованих нею містах. Вона блондинка, в той час, як всі місцеві жителі – смагляві і темноволосі.

За словами депутата, сюжет "переслідує ідею переваги білої аристократії над місцевим населенням за принципом походження та кольору шкіри — жертви, що піддаються спаленню — це персонажі з темною шкірою". Петров вважає, що расистські ідеї можуть підноситися публіці "на зміненому завуальованому рівні, що не робить їх менш жахливими".

Парламентарій просить Мінкультури РФ і Роскомнагляд уважно вивчити зміст серіалу і винести експертний висновок. Крім цього, Петров має намір попросити роз'яснень від творців серіалу.

Депутат Петров відомий ініціативами сумнівної користі для суспільства. Зокрема, він ініціював законопроект про видачу депутатам і чиновникам селфі-палиць для фотографій з виборцями.

Як повідомляв "Апостроф", американський письменник Джордж Р. Р. Мартін розповів, чому він з такою легкістю вбиває навіть головних персонажів у серії книг "Пісня льоду і полум'я", за якою знятий серіал "Гра престолів".