RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про конфуз з російськими туристами в окупованому Криму

Теплоходу "Русь Велика" з російськими туристами на борту так звана влада окупованого Криму не дозволили зайти в порти Феодосії та Севастополя, тому теплохід був змушений пришвартуватися в Керчі, звідки туристам з РФ довелося кілька годин добиратися до Севастополя поїздом.

Про це повідомляє видання "Российская газета".

"Головні переваги круїзів для туристів - мінімум переїздів і можливість щодня бачити нове місто. У Криму ж виникають складнощі: щоб подивитися півострів цілком, необхідно щовечора на автобусі повертатися на теплохід", - сказав директор круїзного флоту "Русич".

У так званому міністерстві транспорту Криму повідомили, що теплохід "Русь Велика" - це річкове судно, тому йому і дозволили дійти лише до Керчі.

"Небажання заходити в Крим пояснюється просто - санкції. Круїзні лайнери - це довгограючі бізнес-проекти вартістю сотні мільйонів доларів, і здебільшого суди придбані або в кредит, або за лізингом", – зазначив так званий голова т.зв. державного комітету ради Криму із санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк.

За його словами, поки кредит на судно повністю не погашений, іноземні компанії тих держав, які підтримують санкції проти Росії у зв'язку з окупацією Криму, мають право забрати лайнер.

Як повідомляв "Апостроф", російські журналісти розвінчали пропаганду кремлівських ЗМІ про те, що Венеція визнала окупований Крим частиною Росії.