RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У мережі висміяли боротьбу путінських козаків з повітряними кульками

Користувачі соціальних мереж висміяли новину про те, що в Рязані козаки провели спецоперацію зі знищення повітряних кульок.

Новину обговорюють користувачі Twitter.

"Пишаюся!" — іронічно прокоментували новину в Twitter Загниваючий Захід.

"Будні наддержави! Так і хочеться злетіти на крилах гордости, але геморой заважає", "Молочний комплекс за мільярд доларів теж вражає", "На його тлі особливо блекло виглядають 7 ЛГБТ-кульок, при всій райдужності їх забарвлення", — пишуть інші користувачі Twitter.

Gazeta.ru розповіла, що в Рязані невідомі особи в уніформі з розпізнавальними знаками "Козачий корпус" 17 травня влаштували провокацію на вулиці Поштовій. За словами місцевої мешканки, яка разом з кількома друзями хотіла запустити кульки, їх оточили кілька десятків людей у формі або у цивільному одязі.

"Вони грубо розмовляли, ображали і лопали наші кульки", — розповіла активістка. Вона пояснила, що фізичного нападу змогли не допустити співробітники поліції. Всього від рук козаків постраждали сім кульок.

17 травня в десятках міст світу в небо запускають повітряні кульки на знак боротьби з гомофобією та трансфобією. Подібні флешмоби організовуються в Рязані вже кілька років поспіль і раніше проходили мирно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося відео, на якому верховний отаман Союзу козачих військ Росії і Зарубіжжя козачий генерал Віктор Ратієв пообіцяв особисто зривати погони з козаків і січ тих, хто не любить президента РФ Володимира Путіна, назвавши того царем.