RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Екс-радник Путіна вказав на ознаку підготовки великої війни

Колишній радник президента РФ Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що президент РФ Володимир Путін готує Росію до великої війни.

Про це Ілларіонов розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Ілларіонов прокоментував доручення прем'єр--міністра РФ Дмитра Медведєва підготувати пропозиції щодо продовження продуктового ембарго до кінця 2017 року.

"Справа в тому, що це сама заява, як, втім, самі ці санкції продуктові, вони ж насправді тільки для російського споживача представлені у вигляді відповідей на Захід, а насправді вони переслідують іншу мету. Вони переслідують мету підготовки країни, підготовки суспільства, підготовки економіки до набагато більш тривалої, більш глобальною, більш серйозної конфронтації з зовнішнім світом", — вважає екс-радник Путіна.

"Власне кажучи, для того, щоб продовжувати військові дії, для того, щоб вести більш серйозну конфронтацію, не можна бути залежним від своїх потенційних і майбутніх жертв у справі постачання ключових видів продовольства. Тому, власне кажучи, ці заходи продумувались задовго до того, як вони були введені, безвідносно до України, безвідносно до санкцій, які були введені з боку Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки та інших західних країн. Це заходи, умовно кажучи, з так званого глазевського пакету", — зазначає Ілларіонов.

"Мета полягає в тому, щоб підготувати країну, суспільство, економіку до набагато більш серйозної конфронтації, ніж те, що ми мали в даний час", — додає він.

За його словами, Путін не приховує цього.

"Ви подивіться: підготовка до війни проти навколишнього світу почалася не в 2014 році, не з анексії Криму і не з дій "зелених чоловічків" в Донбасі чи в якихось інших місцях, економічна підготовка до глобальної конфронтації, можна згадати гігантську програму озброєння, яка була прийнята у 2010 році, це було предметом обговорення неодноразово. Незважаючи на різні демарші різних міністрів, програма виконується. Причому вона виконується з випередженням", — вважає Ілларіонов.

"Ми пам'ятаємо, що в 2010 році було прийнято рішення про те, що до 2020 року на програму озброєння буде витрачено 20 трильйонів рублів, за перші п'ять років витрачено, якщо мені пам'ять не зраджує, 11,5 трильйонів рублів, враховуючи, що розподіл витрат зазвичай у другій половині періоду витрачається трохи більше, ніж в першій половині періоду, в залежності від індексу інфляції, а тут порядку 57-58% від задуманих витрат здійснені в перші п'ять років. Таким чином можна сказати, що з таким темпом, який був узятий в попередні п'ять років, в цілому за десятиліття буде витрачено не 20 трильйонів, а набагато більше. Тому ми бачимо підготовку продовольчу у вигляді санкцій проти російського народу", — стверджує екс-радник Путіна.

"Медведєв використовував зручний момент для того, щоб про це сказати. Друге, найголовніше, це військова програма. Військова програма анітрохи не зменшилася, навпаки, темпи її виявляються вищими, ніж навіть те, що було оголошено в 2010-11 роках. І третє, ми говоримо про економічні показники, не про військові, про які мало що відомо, хоча дещо відомо теж, це накопичення золотих резервів, тобто накопичення золота в обсязі міжнародних резервів Російської Федерації. Якщо ви подивитеся на питому вагу і абсолютні розміри золота в міжнародних резервах Російської Федерації, то ця крива носить підйом, тобто економіка йде вниз, споживання російських громадян йде вниз, доходи російських громадян йдуть вниз, а золото в міжнародних резервах збільшується", — зазначає Ілларіонов.

"Тому підготовка до глобальної конфронтації з навколишнім світом не тільки не припинилася, вона триває і темпи її, чесно кажучи, підвищуються. Наприклад, накопичення золота в першому кварталі 2016 року побило всі попередні рекорди. До речі, золото стали накопичувати не в 2014 році з початком відкритої війни з Україною, не в 2010 році, коли була прийнята програма озброєнь, а ще в січні 2006 року. Тому, власне кажучи, стратегічне планування конфронтації з навколишнім світом почалося 10 з гаком років тому", — додає екс-радник Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Андрій Ілларіонов прокоментував ідею примирення росіян і українців, зазначивши, що російському суспільству насамперед потрібно усвідомити трагедії, що принесла агресія Росії.