RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Терорист Стрєлков відзначився хитрим випадом на адресу "сірого кардинала" Путіна

Один з колишніх ватажків самопроголошеної ДНР Ігор Стрільців (Гиркин), який пригрозив раніше помічнику президента Російської Федерації Владиславу Суркову, розповів про те, як під час війни в Чечні відловлював бабаків ( російською - сурок), явно натякаючи на "сірого кардинала" Путіна.

Про це Стрільців написав на своїй сторінці в соціальній мережі ВКонтакте, назвавши свій пост "Як ми ловили бабаків".

"Навесні 1995 року в Чечні безперервно лили дощі. Наш дивізіон постійно перекидали з місця на місце і ми звикли ворочати чобітьми і лопатами величезні і жахливо липкі грудки бруду. Поля, в яких ми розташовувалися, тоді ще не позбулися систем іригації, але урожай зернових був на багатьох не прибраний з минулого року - землю суцільно встеляли стебла пшениці. Для гризунів було повне роздолля і їх розплодилося безліч. Ось тільки дощі їм не подобалися - при особливо довгих (на троє діб) проливних дощах їх нори заливало і всілякі миші і великі (з морську свинку розміром) польові бабаки змушені були вилазити на поверхню. За ними більш-менш успішно полювали пернаті хижаки, але якщо видавався спокійний день, то ловили бабаків і ми. Знайшовши їх нори, ставили пастки на одному з виходів, а в інші заливали воду, тягаючи її штатними гумовими відрами з найближчого арика.

Для чого ловили? Так просто від бажання розважитися... Пам'ятається, зловили в пристосований у яковсті пастки снарядний ящик одного особливо великого. Забившись у кут ящика, він люто хрюкав, скрипів зубами на нас, розглядали його з цікавістю. А ми будували плани на те ,що з ним далі робити будемо. Хтось пропонував його засмажити, але більшість схилялася до того, щоб спорудити для нього подобу клітини, годувати залишками каші і возити з собою.

Типу "домашньої тварини". Навіщо? Та Бог знає... Але, оскільки зловили бабака ввечері, залишили його на ніч сидіти в закритому снарядному ящику (від 152-мм снаряду). До ранку з'ясувалося, що бабак зник - прогриз в товстих стінках ящика дірку і був такий. Хто як, а я нітрохи не засмутився: сподіваюся, він прожив свое подальше життя в повній відповідності з природним призначенням.

Але певний досвід з цієї пригоди я виніс. І тепер якщо зловлю з якої-небудь потреби бабака, то не надам йому ні найменшої можливості зібратися з силами і втекти", - написав Гиркин.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що Гиркина викинули з інформаційного простору, оскільки він нецікавий президенту РФ Володимиру Путіну.