RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Лідер російських націоналістів розповів, як Путін осоромився з Савченко

Лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін прокоментував ситуацію з обміном української льотчиці та нардепа Надії Савченко на затриманих на Донбасі двох російських ГРУшників.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На думку Дьомушкіна, у цій події немає нічого історичного.

"Одного хорошого солдата поміняли на двох не дуже хороших. От і все. Звичайна подія. Зрозуміло, що справа ця була каламутною з самого початку. Треба було (Володимиру Путіну) не ганьбитися на всю країну так довго, а вирішити це питання швидко і тихо давно вже", - зазначив він.

Дьомушкін підкреслив, що цей обмін є перемогою Києва, а не Москви.

"У нас спочатку на всю країну трубили про "наводчицю, вбивцю, карателя та мирних журналістів", а потім ось так взяли і погодилися на обмін на хлопців, які раніше звільнилися". Тож це не перемога Путіна. Кремль зі своїх полонених героїв робити не захотів, Путін зустрічати їх не поїхав, і громадськість з кульками та квітами не нагнали. Тоді як в Україні ситуація зовсім інша. У Савченко тепер дуже великі можливості, вона може претендувати на великий вплив, все залежить від її амбіцій і талантів використовувати сформовану ситуацію", - вважає лідер російських націоналістів.

На питання журналіста про те, яка мораль цієї історії для росіян, він відповів: "Почнемо з того, що Александрова і Єрофєєва негарно піднесли ще з самого початку. Мовляв, коли їх захопили, вони почали базікати зайвого, на відміну від Савченко, яка говорила по суті, не вибачаючись, а знущаючись над слідством. Голодування оголошувала, пісні співала, політичні заяви робила, не забуваючи слідство і владу ображати. Загалом, поводила себе як незламний солдат з радянських фільмів і пощади навіть для виду не просила. На відміну від тих двох солдатиків, поведінки яких в Кремлі не оцінили більш ніж на дві дівчини на зустрічі. Путіна просто змусили в рамках переговорного процесу віддати Савченко по-хорошому. Сам би він її не проміняв, особливо на цих двох".

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" – Дмитро Дьомушкін: Путін допоміг побудувати "самостійну Україну" і навчив ненавидіти "русню".