RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні оголосили про розсекречення таємного зв'язку Путіна на Донбасі

Волонтери міжнародної спільноти Inform Napalm оголосили про розкриття секретного супутникового зв'язку Збройних сил Росії, який використовується для ведення війни на Донбасі.

На сайті спільноти йдеться, що, згідно з отриманими даними, зв'язок організовано через два канали: цивільний та військовий.

По цивільному каналу працюють такі абоненти:

8605 – канцелярія Міністерства оборони РФ (Москва);

8615 – вузол зв'язку (пункт управління) ГШ ЗС РФ (Москва);

8616 – оперативна група МО РФ (Ростов-на Дону);

8630 – пункт управління 1 АК (Донецьк);

8634 – пункт управління 3 ОМСБр 1 АК (Горлівка);

8631 – пункт управління 2 АК (Луганськ);

8632 – пункт управління 2 ОМСБр 2 АК (Луганськ);

8633 – пункт управління 12-го командування резерву (Великий Лог, Ростовська область РФ), координатор цього ПУ генерал-полковник Соломатін Сергій Віталійович, позивний "Кобра".

"Зв'язок здійснюється з використанням супутникових телефонів урядового зв'язку РФ (ФГУП "Космічний зв'язок") через супутники серії "Експрес-АМ". По військовому каналу організовано зв'язок з безпосередніми підрозділами ЗС РФ, які на ротаційний основі знаходяться на території Донбасу. У цьому випадку використовуються переносні станції зв'язку Р-438 "Бар'єр-Т", Р-438-М "Білозер" і мобільні станції комплексу Р-441 "Ливень", - йдеться в матеріалі.

Наголошується, що останні були помічені влітку-восени 2014 року на базі так званого батальйону "Зоря" російських окупаційних військ, яка розташовувалася на території колишнього Луганського обласного військкомату.

Ще одна фотографія станції супутникового зв'язку цього комплексу була завантажена у фотоальбом російського найманця з Пскова Сергія Прилутського. Судячи по антені, на знімку станція Р-441-ОВ на шасі Урал.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Ярослав Кречко опублікував у мережі знімки російської станції радіоелектронної боротьби "Житель", якою користуються бойовики ДНР, щоб глушити сигнали українських військових.