RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Історик вказав на центр "російського світу" в серці України: опубліковані фото

Український історик, співробітник Українського інституту національної пам'яті Павло Подобєд вказав на монастир Російської православної церкви в селі Мала Солтанівка Київської області, яка є потужним логістичним центром так званого "російського світу".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото, зроблені Едуардом Модзелевским.

"Кілька фактів, щоб зрозуміти які гроші кацапи вкладають в Україну по церковній лінії. Це село Мала Солтанівка на Київщині, Свято-Іоннівський монастир Російської православної церкви. Офіційно кацапи це називають "Малороссийская епархия". Монастир РПЦЗ на Київщині - це не просто велика культова споруда, це сучасний і потужний логістичний центр "Русского мира" в серці України. Тут є все, що потрібно для підривної діяльності: від сучасних адмінприміщень, до цехів із 3D-принтерами", - написав історик.

Як повідомляв "Апостроф", голова Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, владика Ігор Ісіченко висловився про роль Української Православної Церкви Московського патріархату в підготовці до конфлікту на Донбасі.