RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Журналіст з РФ вказав на "кращу" многоходовочку Путіна щодо України

Російський журналіст Аркадій Бабченко розповів, як президент РФ Володимир Путін здійснив історичну помилку щодо України.

Про це Бабченко пише в ЖЖ.

"У сімнадцятому столітті Польща була одним з ключових гравців у Східній Європі. Україна, за великим рахунком, дотримувалася західного курсу розвитку — на Польщу і разом з Польщею. Однак ідіотизм польської політики призвів до найжорсткішого повстання — Богдан Хмельницький, Тарас Бульба і пр. В результаті вектор розвитку України змінився на прямо протилежний — з західного на східний, від Польщі до Московії. Така ситуація протрималася майже чотириста років", — зазначає журналіст.

"Сьогодні Росія домоглася рівно того ж самого. Навіть якщо Росія завтра ж поверне Донбас, Крим, віддасть на додачу Кубань, виплатить контрибуції і сипатиме голову попелом — це вже не має значення. Справу зроблено. Вектор розвитку України змінено. Як мінімум на десятиліття, а швидше за все так само на століття. Так, як було до війни — вже не буде. Відносини будуть приблизно такими ж, як з Фінляндією. Минуло сто років — а вже ніщо не говорить про те, що Фінляндія була частиною Російської імперії, правда? І нікому не прийде в голову говорити, що росіяни з фінами — один народ. Хоча вся московська топоніміка — фінно-угорська", — заявляє Бабченко.

"Ну ось і тут буде так само. Намагаючись втягнути Україну в свою нову велику скрепную імперію, "російський світ" втратив Україну на століття. Намагаючись "захистити" російську мову в російськомовнiй, загалом-то, країні, "російський світ" вже в найближчому майбутньому зробить російську мову — мовою діаспори. Намагаючись повернути шматок суші, з трьох сторін оточений водою, "російський світ" втратив не тільки країну, регіон! Та ще й не один регіон! І це найкраща многоходовочка, яку я знаю на сьогоднішній день", — пише журналіст.

"Історію треба було вчити, ідіоти", — підсумовує Бабченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський військовий журналіст Аркадій Бабченко опублікував резонансну статтю про головному зброю президента Росії Володимира Путіна — російське телебачення, за допомогою якого він може захопити весь світ.