RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В РФ розповіли, що криється за спробою Путіна "примусити Україну до любові"

Російський політолог Андрій Піонтковський розповів, що криється за спробою президента РФ Володимира Путіна "примусити Україну до дружби" з Росією.

Про це Піонтковський пише для Радіо Свобода.

"Нездатність нарциcуючей у своїх мегаломанических фантазіях "еліти" не формально на папері, а внутрішньо, психологічно сприймати всерйоз незалежність країн СНД, її вражаюча глухота до можливої реакції сусідів, духовна лінь і імперська пиха, не дозволяють спробувати поглянути на себе їх очима, — все це породжує цикл відчуження і ворожнечі на всьому пострадянському просторі", — зазначає політолог.

"Ще в 1997 році всі ці фантомні державні комплекси були артикульовані в сумно відомому документі "СНД: початок чи кінець історії". З тих пір рекомендації цього опусу червоною ниткою проходять через нескінченні публікації "експертів"по ближньому зарубіжжю і втілюються в реальну політику Кремля на пострадянському просторі:

  • Україна: "Примус України до дружби, в іншому випадку — поступове встановлення економічної блокади за зразком блокади Куби з боку США".
  • Закавказзя: "Тільки загроза серйозної дестабілізації Грузії та Азербайджану, підкріплена демонстрацією рішучості Росії йти до кінця по цьому шляху, може запобігти остаточне витіснення Росії із Закавказзя", — пише Піонтковський.

"Примус до дружби", цей чудовий оруеловський оксюморон, — нещадний самодіагноз психічного стану російського політичного класу. Примус до любові у всіх правових системах розглядається як виключно тяжке діяння, яке тягне за собою серйозну відповідальність. У повсякденних людських відносинах примус до дружби гарантовано виявляється запрошенням до ненависті. Чому ж настільки очевидна дурість видається за зразок державної мудрості, коли мова йде не про стосунки між людьми, а про відносини між народами? У сьогоднішньому конфлікті з Україною примушувачі до дружби, путіни-прiлепини, історично приречені на жалюгідну роль ґвалтівників-імпотентів", — резюмує російський політолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що путінський проект "Новоросія" оглушливо провалився.

Російський політолог Андрій Піонтковський розповів, як президент РФ Володимир Путін налаштував проти себе значну частину спецслужб.