RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Порошенка посміялися над фейком росЗМI про "українських фашистів" на Євро-2016

Посол України в Австрії Олександр Щерба висміяв публікацію російського видання, в якій говориться, що бійку з англійськими уболівальниками в Марселі "під виглядом росіян влаштували українські фашисти".

Про це Щерба написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ну хто б сумнівався", — з іронією зазначив він, коментуючи публікацію російського видання eg.ru.

"Велика група бандерівців прибула в Марсель на траулері під прапором Кіпру. Це підтверджений факт. Бійку з англійськими уболівальниками на вулицях Марселя і на стадіоні після матчу спровокували бойовики забороненого в нашій країні "Правого сектора". Для переконливості вони матюкалися і вигукували расистські гасла по-русски!" — йдеться в цій публікації.

Прокоментував її і відомий російський журналіст Олег Кашин.

"Геніально", — лаконічно написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Словаччини програла збірна Україна під виглядом Росії", "Геніально рівно настільки,наскільки геніальна версія,що росіяни, "переодягнувшись" німцями, побили українців", "Абама чмо вже не канает", "Чим дурніший, тим краще", "Як виглядає мудистр, що придумав це", — коментують інші користувачі Facebook.

Нагадаємо, в Марселі відбулися масові безлади за участю російських фанатів. В результаті сутичок між російськими фанатами і англійськими вболівальниками постраждали 16 осіб. Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив проти Росії дисциплінарну справу за расизм, масові заворушення і використання піротехніки під час Євро-2016 в Марселі.

Як повідомляв "Апостроф", посол України в Австрії Олександр Щерба влучно прокоментував висловлювання головного редактора російського пропагандистського каналу Russia Today Маргарити Симоньян щодо футбольного матчу Німеччина-Україна на чемпіонаті Євро-2016.