RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В РФ хочуть "запустити" в Україну книгу про ватажка ДНР

У Росії заявили, що хочуть продавати в Україні книгу російського письменника Захара Прілепіна "Все, що має вирішитися", головним героєм якої виступає ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко.

Про це заявила керівник піар-відділу холдингу "Ексмо-АСТ" Катерина Кожанова на прес-конференції, присвяченій презентації книги, передають Новини Донбасу.

"Ми плануємо поширення в Україні. Я думаю, що третина тиражу повинна туди потрапити. Інша справа, що попит на ринку книги російською мовою досить високий, але при цьому частка російськомовних книжок, вона скорочується з причин досить очевидних", — сказала вона.

Презентація книги Прілепіна відбулася 16 червня в Москві. Ідеєю для написання послужили неодноразові поїздки Прілепіна в окуповані міста Донбасу, де він спілкувався з бойовиками і співробітниками окупаційних адміністрацій. Його книга вийшла накладом 12 тисяч примірників, і можливо, найближчим часом з'являться додаткові тиражі та електронна версія.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Роман Цимбалюк повідомив про те, що його відмовилися акредитувати на прес-конференцію з участю ватажка ДНР Олександра Захарченко, де була презентована книга Прілепіна.