Російському спорту поставили катастрофічний діагноз

Російський лікар Андрій Волна прокоментував новину про дискфилификацію російських легкоатлетів, пояснивши, в чому жах ситуації.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"За що дискваліфікована вся наша легкоатлетична федерація? Багато хто думає, що за допінг. Не зовсім так. Допінг - проблема спорту вищих досягнень повсюдно. Так в чому справа? А ось у чому:

1. За застосуванням допінгу нашими спортсменами чітко проглядається централізована програма (контрольована спецслужбами, тобто державою)

2. Жоден з легкоатлетів не покаявся. Більше того, наче зайці почали бігати від інспекторів", - написав Волна.

"Це всі помітили, узагальнили, і послали нас... У чому жах? Не тільки в тому, що підривається здоров'я нині діючих лідерів. Це погано, але, не найстрашніше це все ж. Тотальне розбещення діючих спортсменів - це раз, і це зрозуміло. А ось спортивне вбивство майбутніх спортивних поколінь - ось це важливіше. "Не жрешь( принциповий, так?) - нікуди не потрапиш!" Катастрофа. Не спортивна. Але моральна", - зазначив лікар.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародний олімпійський комітет підтримав рішення ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій по дискваліфікації Всеросійської федерації легкої атлетики, що означає для легкоатлетів РФ заборону на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.