Російський священик розповів, як потрапив під суд через підтримку України

Жителя Междуреченська Кемеровської області Росії, священика і відкритого гея Олександра Хмелева 5 липня будуть судити за екстремізм в інтернеті: в минулому році він на своїй сторінці у соцмережі "ВКонтакте" розмістив фотографію бойовиків ДНР, татуйованих свастикою.

Про це повідомляє російський сайт "Радио Свобода".

"Я уважно стежу за подіями в Україні і дуже переживаю за долю цієї країни. Я – етнічний українець, мої предки багато століть жили в Україні. Мені хотілося показати, що на стороні ополченців Донбасу воюють радикальні націоналісти. І я зробив репост з групи "ВКонтакте" "Як розпізнати сепаратиста", - сказав священик.

"Я хотів показати, що нинішня політика Володимира Володимировича веде Росію у глухий кут. Незбагненно: ми воюємо з сусідньою державою, називаємо її "братньою", а сам факт війни лицемірно заперечуємо. У нашій країні – розвал, а ми спускаємо на війну гроші, які потрібно витрачати на охорону здоров'я та освіту", - додав Хмелев.

ЗМІ зазначають, що минулого місяця Хмелева засудили за статтею 20.3 КоАП РФ ("Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки"). Тоді він під тиском рідних визнав свою провину і заплатив штраф.

Зараз прокуратура вимагає заборонити сторінку Хмелева у соцмережі "ВКонтакте" на території Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на концерті українського поета Ореста Лютого громадянин РФ Максим Гошовський розірвав свій російський паспорт.