Голова Ради розповів, як постраждав від Росії

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів про те, як його предки воювали проти Росії.

Про це Парубій сказав в інтерв'ю Апострофу.

"Росія — це держава-агресор, яка становить загрозу для нашої держави. Зараз ця загроза перейшла в дуже активну фазу", — заявив спікер.

"Один мій дід воював в Українській Народній Республіці, а другий — в Українській Галицькій Армії за українську державу і проти Росії. Мої родичі воювали в УПА і головним агресором в той час теж була Росія. Тоді — сталінська. І звичайно, про російську загрозу для держави я знаю не з теорії політології. Моя бабуся з Харківської області була свідком того, як вимерло півсела, коли був Голодомор. Вся моя родина була вивезена в Сибір", — розповів Парубій.

"Я знаю, що путінська Росія представляє найбільшу загрозу для існування української держави. Тому я вважаю, поки ведеться ця агресивна політика, Україна повинна зробити все можливе, щоб міжнародне співтовариство об'єднати і мобілізувати всі свої сили, щоб не дати реалізуватися цієї небезпеки", — додав спікер Верховнй Раді.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Андрій Парубій: Я вважаю, що Україна перемагає в інформаційній війні проти Росії.